"Vāverīte, kuplastīte, No zariņa zariņā..." tā miniatūro meža zvēru apdzied Latvijas tautasdziesmās. Kādam Salaspils iedzīvotājam izdevās kuplasti iemūžināt, rotaļājamies uz ielas. Sestdien, 24. oktobrī, ar video ar portālu "Apollo" dalījās kāds aculiecinieks.

Drosmīgā vāvere skraidelēja pa ielu un labu laiku pētīja, ko labu var atrast turpat ielas malā. Dzīvnieka rotaļas saules pielietajās rudens lapās un dubļainajā piemalē izjauca pāris mašīnas. Žviks! Un vāvere acumirklī pazūd koka galotnē.

Dabas aizsardzības pārvalde skaidro, ka no visām pasaulē sastopamajām ap 270 vāveru sugām Latvijā mitinās viena - Eirāzijas, jeb parastā vāvere. Šo vāveru izplatības areāls plešas no Atlantijas okeāna līdz pat Eirāzijas kontinenta tālākajiem austrumiem Kamčatkai un Sahalīnai.

Vasarā vāveres kažociņš ir viscaur ruds, izņemot pavēderi, kas ir balta, bet rudens pusē vāvere apmatojumu nomaina uz mazliet pelēcīgāku, toties tas kļūst vēl kuplāks un biezāks.

Vāvere ir nometnieks un lielāko savas dzīves daļu pavada, uzturoties kokos. Kuplā aste kalpo gan kā līdzsvara noturēšanas instruments, gan kā stūre, lecot no viena zara uz otru.

Lasīt un pievienot komentāru

JAUNĀKIE VIDEO